Trokštate saldumynų? Rinkitės natūraliai džiovintus ir pramoniniu būdu neapdorotus vaisius. O vienas saldžiausių vaisių - datulės! Jas mėgstame jau ilgą laiką, tačiau tik nesenai pasidomėjusios sužinojome, kad datulės ne tik labai skanus saldumynas, bet ir labai naudingas mūsų organizmams. Šis užkandis ne tik suteikia sotumo jausmą, bet yra lengvai virškinimas bei prisideda prie geros virškinimo sistemos palaikymo. Taip pat datulėse apstu vitaminų, tokių kaip magnis, varis, siera, kalcis, geležis, B5 bei kitų gerųjų medžiagų ir savybių, kurios padeda mūsų organizmams jaustis gerai ir leidžia džiaugtis kiekviena diena. O dėl savo saldumo gali būti puikus cukraus pakaitalas gaminant mėgstamus desertus.
Tačiau, kaip ir viskas, kas per daug – tas šiek tiek nesveika. To nereikėtų pamiršti.
Taigi, grįžtant prie svarbiausio – datulių batonėlių recepto.
Jums reikės:
✔ 220 g mirkytų datulių;
✔50 g sūdytų, kepintų žemės riešutų;
✔20 g lukštentų saulėgrąžų;
Papuošimui ir paskaninimui panaudojome:
✔ Moliūgų sėklas;
✔ Kokoso drožles.
Paruošimas:
Datules užpilti verdančiu vandeniu ir lesti pastovėti apie 20min. Riešutus su saulėgrąžomis pakepinti ant silpnos ugnies (nebūtina). Nupylus vandenį, datules sutrinti, suberti riešutus, saulėgrąžas. Dar kartą viską sutrinti su blenderiu, tačiau mes palikome riešutus šiek stambesnius, kad valgant galėtume gardžiuotis jų traškumu. Formuoti batonėlius ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, galima laikyti ir per naktį, tuomet riešutai šiek tiek suminkštės.
Taip pat batonėlius galima apvolioti kokosų drožlėmis, sezamo, moliūgų ar kitokiomis sėklomis, tuomet batonėliai nebus tokie lipnūs.
Gaminant šį saldumyną visus kiekius galima matuotis iš akies. Daugiau datulių – bus lipnesnė ir saldesnė masė, daugiau riešutų ar saulėgrąžų – masė bus mažiau lipni ir labiau traški.
Batonėlius galite įvynioti į foliją ar kepimo popierių ir esate pasiruošę, jei netikėtai užklups alkis!
Saldaus!
Comments