Jeigu jau išbandėte naminių javainių receptą, tai galime pasakyti, kad šis pyragas yra gan panašus į juos, tik su šiek tiek daugiau ingredientų ir dėl šios priežasties įgavęs ryškesnį skonį. Pagaminus jį pyrago formos, galėsite patiekti ir svečiams prie stalo, nes skonis tikrai šventinis. Žinoma, galite formuoti batonėlius ar rutuliukus, kurie taps patogūs skanauti ne tik namuose, bet ir keliaujant.
Siekiant pagaminti kuo sveikesnį patiekalą, patariame naudoti produktus, kuriuose nėra pridėtinio cukraus. Dažnu atveju net džiovinti vaisiai turi pridėto cukraus, norint užtikrinti jų ilgesnį išlaikymą. Todėl mes rinkomės džiovintas spanguoles be pridėtinio cukraus, kurias radome sveikų produktų parduotuvėje.
Jam reikės:
✔ 3v.š. riešutų sviesto;
✔ 2 v.š. kokoso aliejus;
✔ 1v.š. agavos sirupas;
✔ 2 puodelių avižinių dribsnių;
✔ 2 v.š. chia sėklų;
✔ 2 v.š. kokoso drožlių;
✔ Džiovintų spanguolių.
Apliejimui:
✔ 1v.š. kokoso aliejaus;
✔ 2 v.š. kakavos.
Riešutų sviestą, kokoso aliejų, agavos sirupą kartu pašildyti, kad susidarytų vientisa masė. Į ją berti avižinius dribsnius, chia sėklas, kokoso drožles bei džiovintas spanguoles. Viską kartu išmaišyti, kad visos sudedamosios dalys tolygiai pasiskirstytų. Formuoti, kaip tik norite, mes visą masę sudėjome į nedidelę kvadratinę formą, nes tądien norėjome avižinio pyrago, o ne dar vienų rutuliukų. Tuomet dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Į išlydytą kokoso aliejų dėti kakavos – išmaišyti. Ant deserto lieti norimą kiekį šio „šokolado“. Vėliau pastebėjome, kad jeigu šį šokoladą pilsite ant šalto saldumyno, jis pradės stingti jau po kelių sekundžių, o ne įsigers į masę, kaip nutiko mums.
Nors nuotraukoje sveikuolis pyragas ir neatrodo pats gražiausias, tačiau skonis tikrai verčia užsimerkti iš sodraus bei saldžiai malonaus skonio.
Saldaus!
Comments