Ar ir jums šiuo metų laiku ypatingai norisi kažko saldaus ir sotaus? Ir dažnu atveju tuomet, kai neturite galimybės kažko pasigaminti, renkatės saldumynus su pridėtiniu cukrumi, kuriuose ne tik nėra maistinės vertės, bet ir kurie silpnina jūsų imunitetą?
Mes kiekvieną dieną ieškome sveikų alternatyvų, kurios pakeistų mums įprastus saldumynus su pridėtiniu cukrumi. Kadangi esame aktyvios ir mažai laisvo laiko turinčios smaližės, ieškome užkandžių, kuriuos ne tik galėtume valgyti namie, bet ir kelionės metu ar tiesiog bet kada ir bet kur užsimanius saldaus skonio. Kadangi artimai bendraujame su skanių idėjų tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autore Berta, paprašėme jos pasiūlyti mums saldų, lengvai paruošiamą užkandį, kuriuo galėtume mėgautis, kai tik prabunda mūsų viduje tūnantis „Salduolis“ ir kuriuo galėtume pasidalinti su savo skaitytojais. Berta nei sekundėlės nesusimąsčiusi sušuko: „Sveikuoliški batonėliai – mūsų šeimos mėgiamas ir kišenėse dažnai slypintis užkandis!”
Sveikuoliškiems batonėliams reikės (15 - ikai vidutinio dydžio batonėlių):
✔ 900 g minkštų datulių;
✔ 150 g chia sėklų;
✔ 150 – 200 g goji uogų;
✔ 200 g džiovintų spanguolių;
✔ 150 g maltų kakavos pupelių.
Nuplaukite datules ir jas sutrinkite blenderiu - gal ir nebus paprasta, nes dalutės lipnios, bet tikrai verta pasistengti. Tuomet sumaišykite trintas datules, chia sėklas, goji uogas, džiovintas spanguoles ir maltas kakavos pupeles. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite paruoštą masę ant jos, uždenkite kitu kepimo popieriaus lapeliu ir lengvai iškočiokite masę tokio storio, kokio norite, kad gautųsi batonėliai. Paruoštą masę palikite valandai ar ilgiau sutvirtėti. Prieš patiekiant, orkaitėje žemoje temperatūroje dar keletą minučių padžiovinkite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir viskas – jūsų sveikuoliški batonėliai paruošti skanavimui!
Saldaus!
Comments